Deze snelle salade (binnen 10 minuten staat 'ie op tafel) is lekker als bijgerecht, maar kan ook prima voor de lunch. Of als avondmaaltijd met wat stokbrood en een lekker soepje.
Ingrediënten (voor 4 personen)
200 gram ijsbergsla
250 gram cherrytomaten
1 komkommer
1 appel
3 sjalotjes
100 gram walnoten, ongezouten
Voor de dressing:
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel azijn
1 eetlepel balsamicoazijn
1 eetlepel vloeibare honing
1 theelepel mosterd
peper en zout
Bereidingswijze
Heb je voorgesneden ijsbergsla? Doe deze dan in een grote slakom. Gebruik je een verse krop? Pluk er dan de buitenste bladen af. Snijd hierna met een scherp koksmes tot de harde stronk in reepjes. Draai je snijplank een kwart en snijd in kleinere stroken. Doe alsnog in de slakom.
Hierna halveer je de cherrytomaatjes en voeg je deze toe. De komkommer snijd je in de lengte doormidden. Vervolgens snijd je er halve plakjes van. Daarna snijd je de appel in kleine blokjes, voeg ook deze toe aan de slakom. Eventueel kan je de appel eerst schillen. Pel daarna de sjalotjes en snijd in ringetjes. Tot slot hak je de walnoten in grove stukken en meng je deze door de salade.
Maak de dressing
Voor de dressing doe je alle ingrediënten in een hoge mengkom. Roer alles met een garde door elkaar en kruid vervolgens met wat peper en zout. Meng net zolang tot de dressing een klein beetje begint te schuimen.
Meng vervolgens de helft van de dressing door de salade en schep goed om. Serveer de andere helft ernaast zodat ieder naar smaak nog wat toe kan voegen.
Eet smakelijk!
Comments