Pompoensoep
- Stichting Voedseltuin Emmen
- Sep 22
- 1 min read
Deze lekkere pompoensoep is gemakkelijk te maken met weinig ingrediënten. Daardoor staat hij lekker snel op tafel.
Je kan hem iets extra's geven door aan het eind wat geroosterde pompoenpitten en peterselie toe te voegen.

Ingrediënten (voor 4 personen)
400 gram pompoen
700 ml water
2 tomaten
100 ml room
1 blokje groentebouillon
boter of olie om in te bakken
pompoenpitten om te garneren
peterselie om te garneren
Bereiding
Snijd de pompoen in stukken en verwijder de schil. Zet een pan op het vuur en verhit de boter of olie en voeg de stukken pompoen toe.
Snijd de ui en de tomaten grof en doe deze ook in de pan. Bak ongeveer 3 minuten en giet er dan water bij.

Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en breng het aan de kook. Laat alles nu ongeveer 20 minuten koken op laag vuur. Pak daarna de staafmixer en pureer alles tot een gladde soep.
Voeg de room toe en mix alles nog een keer goed door. Zet nog 2 minuten op het vuur en serveer dan met wat peterselie, pompoenpitten en wat extra room naar smaak. Rooster eventueel de pompoenpitten eerst.
Eet smakelijk!
Met dank aan leukerecepten.nl



