top of page

Geschiedenis

Een aantal jaren geleden werd het idee geboren om gezonde voeding te produceren voor Voedselbank Zuidoost Drenthe. Een paar enthousiaste heren hebben dit idee opgepakt en zij hebben hebben in 2016 Stichting Voedseltuin Emmen opgericht.

In Erica is een moestuin ingericht en daar zijn de eerste groenten verbouwd.

Als vrij snel is de hele tuin naar Emmen verhuisd. Vepa the furniture factory (voorheen Drentea) stelt een deel van hun GreenField beschikbaar.

Hier wordt een moestuin van 1800 vierkante meter aangelegd. Er worden flinke oogsten van de tuin gehaald.

Begin 2022 is de hele tuin weer verhuisd. Dit maal vanwege uitbreiding van de fabriek van Vepa. In het nieuwe GreenField van Vepa is weer een geheel nieuwe moestuin ingericht, nu met een oppervlakte van 3000 vierkante meter.

Daarnaast hebben we een boomgaard met oude rassen fruitbomen aangelegd, we hebben een gedeelte ingericht met fruitstuiken en we hebben een ontmoetingsplein met een mooi tuinhuis gerealiseerd.

De totale oppervlakte van de Voedseltuin is nu 5000 vierkante meter. Daar loop je niet zomaar aan voorbij. Met onze vrijwilligers onderhouden we dit alles en genieten we samen van de groene oase waarin wij vrijwilliger mogen zijn.

vrijwilliger voedeseltuin emmen

Onze 3 doelstellingen

andijvie
samen een boom planten

Wij produceren op biologische wijze voedsel voor mensen met een kleine portemonnee.

Wij bieden een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen werken en leren.

In onze voedseltuin kunnen onze vrijwilligers zelf experimenteren met groenten en kruiden.

bottom of page