top of page

Courgettes in zoetzuur

Heerlijk bij oosterse gerechten zoals nasi of bami.


ree

Ingrediënten

1 kg courgettes (schoongemaakt gewicht)

2 uien (in dunne halve ringen)

3 eetlepels zout

500 ml natuurazijn

3 theelepels kurkuma

3 theelepels mosterdzaad

300 gram suiker

(Optioneel naar smaak: 2 theelepels dille)

Je kan er eventueel ook wortel of witte kool aan toevoegen. Wat je maar lekker vindt.


Voorbereiding

Kook de jampotten uit of doe ze in de vaatwasser op het heetste programma. Zorg dat de potjes en de deksels goed droog zijn!


Bereidingswijze

1. Start met het schillen en ontpitten van de courgettes. Dit gaat het best met een lepeltje.

2. Snijdt het vruchtvlees in kleine blokjes.

3. Snijdt de uien in dunne halve ringen.

4. Doe de courgettes met de uien in een kom en strooi het zout er overheen. Hussel dit door elkaar en laat het minimaal 2 uur staan.

5. Spoel de courgettes en uien goed af en laat uitlekken in een vergiet.

6. Doe de azijn, suiker, mosterdzaad, kurkuma (en dille) in een grote pan en breng dit aan de kook onder af en toe roeren. Laat het enkele minuten zachtjes doorkoken.

7. Doe de courgettes en uien over in de pan en breng het weer aan de kook. Laat het ongeveer 5 min koken.

8. Zet het vuur uit na 5 minuten koken en schep het groentemengsel in de jampotjes. Vul de jampotjes tot de hals. Voeg vocht toe tot alles onder het vocht staat. Sluit de potjes goed af en zet ze op de kop.

9. Laat de potjes volledig afkoelen en zet ze weg in de kast of kelder. Nu kun je ze "vergeten". Minimaal 3 weken wachten, zodat alle smaken goed mengen.


Na 3 weken: Eet smakelijk!

 
 
anbi-logo.png

Wij zijn een
Algemeen Nut Beogende Instelling

©2024 Stichting Voedseltuin Emmen

  • Facebook
  • Instagram
footer.jpg

E-mailadres: voedseltuinemmen@gmail.com

Lokatie: Bargermeer Zuid

Rsin / fiscaalnummer: 8562.22.501

Kamer van Koophandel: 65700880

Rabobank: NL45 RABO 0309 1322 31

bottom of page