Heerlijke zomerse pasta met courgette en een fris vleugje van citroen. Lekker met de krokante topping van geroosterde panko en basilicum.
Ingrediënten (voor 4 personen)
300 gram spaghetti
2 grote courgettes
4 tenen knoflook
1 citroen
1 rode ui
snuf chili
4 eetlepels panko (soort paneermeel)
snuf peper en zout
verse basilicum
4 eetlepels olijfolie
Bereiding
1. Kook de spaghetti beetgaar, laat vervolgens uitlekken en vang een deel van het kookvocht op.
2. Rasp de courgette met een grove rasp.
3. Doe de courgette in een theedoek en knijp wat vocht eruit.
4. Snijd de knoflook in dunne plakjes en snipper de ui.
5. Verhit de helft van de olie in een grote pan.
6. Fruit deze in de pan aan. Voeg de courgette toe.
7. Rasp de citroen en knijp het sap eruit en voeg beide toe aan de pan met courgette. Breng de courgette op smaak met peper, zout en chili.
8. Schep dan de spaghetti door het groentemengsel en voeg een beetje kookvocht toe om het smeuïg te maken.
9. Verhit de andere helft van de olie in een andere pan en bak hier de panko (soort paneermeel) goudbruin.
10. Serveer de pasta met courgette op een bord en bestrooi met de geroosterde panko, wat verse basilicum en eventueel wat extra druppels olijfolie.
Eet smakelijk!