top of page

Ovenschotel met prei-rolletjes en kaas

Updated: Apr 2

Lekkere Hollandse ovenschotel met aardappelpuree, gestoofde prei rolletjes gewikkeld in ham en een romige kaassaus


INGREDIËNTEN (voor 4 personen)

900 gr aardappelpuree

12 plakjes achterham (of voeg een handje gezouten cashewnoten toe)

6 middeldikke stengels prei

2 handje geraspte kaas

300 ml melk

30 gr bloem

30 gr boter

Snuf kerrie


BEREIDING

Verwarm de oven op 200 graden. Bereid de puree volgens het recept of verpakking, roer een snuf kerrie door de puree.

Verwijder eventueel vieze of kapotte bladeren van de prei. Snijd het bovenste donkergroene gedeelte van de prei, hier kun je bijvoorbeeld nog een lekkere soep mee maken. Snijd de stengels in 2 stukken en was ze onder de koude kraan.

Breng een pan met een klein laagje water aan de kook en stoof de lichte stukken prei ca. 8 minuten. Laat ze daarna goed en voorzichtig uitlekken.


Smelt de boter in een steelpannetje. Voeg de bloem toe en roer door elkaar en laat de dit 2 minuten bakken. Giet dan beetje bij beetje de melk erbij en blijf ondertussen roeren met een garde tot een gladde saus. Breng de saus op smaak met peper en zout. Laat ongeveer de helft van de geraspte kaas smelten in de saus.

Vet een ovenschaal in verdeel hier de aardappelpuree in. Wikkel de preirolletjes in een plakje ham. Leg ze op de puree. Schep hier met een sauslepel wat van de kaassaus op en verdeel de rest van de kaas er over. Zet de ovenschotel met preirolletjes nog 20 minuten in de oven.


Garneer de ovenschotel eventueel nog met wat peterselie.

Tip: liever vega? Vervang de ham door vegetarische plakken ham of laat deze achterwege en voeg een handje gezouten cachewnoten toe.18 views

Commenti


bottom of page