top of page

Andijviestamppot met spekjes

Dit makkelijke recept voor een heerlijke Hollandse andijviestamppot is in de zomer natuurlijk ook perfect.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1200 gram kruimige aardappelen

  • 800 gram andijvie

  • 200 ml melk

  • klont boter

  • peper en zout

  • 500 gram spekjes

  • 2 uien


Bereiding

Kook de aardappelen gaar in 15 tot 20 minuten.

Bak ondertussen de spekjes en de fijn gesneden ui in een droge koekenpan.

Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een stamper.

Giet er een flinke scheut warme melk bij. Voeg een klontje boter, een snuf peper en eventueel wat zout toe.

Voeg de gesneden rauwe andijvie beetje bij beetje toe en roer goed door tot alles goed gemengd is.

Laat nog een paar minuten zachtjes door verwarmen zodat de andijvie iets slinkt.

Schep als laatste de spekjes en ui erdoor of erover.


Eet smakelijk!

3 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page