Dit makkelijke recept voor een heerlijke Hollandse andijviestamppot is in de zomer natuurlijk ook perfect.
Ingrediënten voor 4 personen
1200 gram kruimige aardappelen
800 gram andijvie
200 ml melk
klont boter
peper en zout
500 gram spekjes
2 uien
Bereiding
Kook de aardappelen gaar in 15 tot 20 minuten.
Bak ondertussen de spekjes en de fijn gesneden ui in een droge koekenpan.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een stamper.
Giet er een flinke scheut warme melk bij. Voeg een klontje boter, een snuf peper en eventueel wat zout toe.
Voeg de gesneden rauwe andijvie beetje bij beetje toe en roer goed door tot alles goed gemengd is.
Laat nog een paar minuten zachtjes door verwarmen zodat de andijvie iets slinkt.
Schep als laatste de spekjes en ui erdoor of erover.
Eet smakelijk!
Comments