top of page

We zijn druk bezig in de moestuin

Nu de temperaturen hoog zijn en de grond vochtig genoeg is, kan iedereen volop in de tuin aan de slag. De siertuinen bloeien met de mooiste bloemen en op iedere volkstuin zie je op-en-top bedrijvigheid. In onze Voedseltuin is dat niet anders.


Door de vele regen die de afgelopen herfst en winter is gevallen en we toch ook wel een nat begin van het voorjaar hadden, was onze tuin ook erg nat geworden. We konden daardoor wat later dan gewenst in onze moestuin starten.


Inmiddels hebben we een flinke slag geslagen. De eerste planten van de 75 kg pootaardappelen staan in bloei. Daarop vangen we ook al de eerste coloradokevers met de hand af. Dat laatste is nu een dagelijkse klus voor ons.


De overige plantvakken raken ook al flink gevuld. We bestellen plantgoed, maar we hebben ook gezaaid in onze kleine kas. Nu het warm genoeg is, kunnen we ook in de volle grond zaaien.Wat staat er op dit moment in onze tuin? Dat is al een mooie verscheidenheid aan gewassen: courgettes, prei, rode biet, ijsbergsla, andijvie, savooiekool, spitskool, wortels, sperziebonen en natuurlijk de aardappelen. Komende weken komen er nog andere soorten kolen, nog meer sla en andijvie, rode bieten, prei en wortels bij. Allemaal groentesoorten die we samen met Voedselbank Zuidoost Drenthe hebben uitgezocht. Want -zoals u weet- wij schenken onze oogst aan deze Voedselbank.Het grootste gedeelte van de moestuin wordt dus ingenomen door aardappelen en de groenten voor de voedselbank. Een klein gedeelte hebben wij ingericht als proeftuin. Daarin kunnen onze vrijwilligers zelf groenten telen. Gewoon om te kijken hoe ze groeien of om te kijken of onze grond en ons klimaat daarvoor geschikt zijn. We hebben in onze proeftuin nu popcornmaïs, knolvenkel, tomaten, aardbeien en zonnebloemen staan en een gedeelte is ingericht voor onze bloementuin met bloemen die insecten aantrekken. De proeftuin is nog niet vol, maar daar komt ongetwijfeld verandering in. Want experimenteren met groenten vinden wij leuk en we leren er van.

2 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page